Image1 Image2 Image3
  • Hits: 16096

  • Hits: 8281

  • Hits: 22165

  • Hits: 43017

  • Hits: 48143

  • Hits: 1841

29 december: Kippen van ome Jan

De dronken kippen van ome Jan

Als je 50 bent en terugkijkt op de belevenissen van je oudejaarsnachten komen er veel herinneringen naar boven. Op jonge leeftijd sleepte ik wat af , boerenwagens trokken we stiekum van de erven af. Tot diep in de nacht drukten we de volle karren door de kern van Nieuwleusen vol met tuinbanken, los zittende vlaggemasten, buitenstaande prullebakken, zelfs konijnenhokken etc.  Kou kenden we niet , plezier wel.

Zakken met vuurwerk knalde ik af, bakken met geld vloog de lucht in,  tijdens het slepen knalden we ook nog een grote hoeveelheid knallers de lucht in. Gillende keukenmeiden achtervolgden ons om vervolgens uiteen te spatten. Geen puttedeksel was veilig op dat moment.

Later werd dat anders, toen gingen we niet meer knallen,slepen maar gingen we bieren. Bij mijn ome Jan uit Nieuwleusen maakte ik wat mee wat ik nooit meer vergeet. Hij had voor de gein champagne in de waterbak van zijn kippen gedaan. De beesten kakelden die nacht als ooit te voren, het leek of ze de polonaise in de ren deden.

De haan voorop en de kippen er achteraan, een week later wachelden ze nog in het hok. De beestjes waren een week aan de schijt...eiers leggen was er even niet bij. Hoe ik dit alles weet, ik was getuige.  Want ik stond op het hoogtepunt van de kippenpolonaise  achter het hok mijn schoenen vol te zeiken...ietwat te veel Bachus gehad... mensen goede jaarwisseling nog!

reageren  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


 
Banner
Banner

Copyright © Nieuwleusenonline.nl  Alle rechten voorbehouden 2011-2012 | Realisatie Webfra BV