Image1 Image2 Image3
  • Hits: 16252

  • Hits: 8390

  • Hits: 22336

  • Hits: 43557

  • Hits: 48577

  • Hits: 1865

1 januari: Nieuwjaarsfeest

Oud & Nieuwfeest sporthal De Schakel, binnenkort meer foto's

 

Brandweer tijdens oud & nieuw

Brandweer Nieuwleusen is op oudejaarsavond uitgerukt voor een afvalbrand in de Ds. van Diemenstraat en op nieuwjaarsochtend werd er melding gemaakt van een brandende kledingcontainer op de Grote Markt in Nieuwleusen.

 

31 december: Carbidschieten

 

26 december: Hulp van Nieuwleusense brandweerman

Drie jongens uit Nieuwleusen, Barry Schieving, Valentijn Vogelzang en Stefan Schiphorst waren de afgelopen dagen voor een skivakantie in het Oostenrijkse Hinterglemm (Salzburgerland). Tijdens hun laatste avond op eerste Kerstdag waren ze in de plaatselijke pizzeria in het centrum van het dorp toen het brandweeralarm (luchtalarm) afging. Stefan die brandweerman is bij het Nieuwleusense korps ging polshoogte nemen en ontdekte dat er rook uit het dak van hotel Glemmtalerhof kwam. Hij bedacht zich geen moment en ging samen met z'n vrienden het hotel binnen waar de meeste hotelgasten aan het genieten waren van hun kerstdiner. Samen met een brandweervrijwilliger uit Duitsland zijn ze door het hotel gegaan en hebben alle kamers gecontroleerd en mensen eruit gehaald. Daarna zijn ze begonnen met het blussen van de brand maar dit was voor hun geen haalbare kaart en even later werd het werk overgenomen door de aanwezige brandweermensen.

Totaal zijn er 350 brandweermensen ingezet uit de wijde omgeving en werden alle 140 hotelgasten (voornamelijk Nederlanders) geëvacueerd en opgevangen in andere hotels.

Stefan is op het NOS journaal te horen met een interview van zijn inzet.

 

21 december: Markt succesvol

Markt in Nieuwleusen succes(vol)
Nieuwleusen - Het gaat goed met de markt op de locatie Grote Markt in Nieuwleusen. Sinds de
opening, begin oktober, is er bijna wekelijks een kraam bij gekomen. Dit betekent dat nu al het
moment is bereikt waarop de beschikbare ruimte is vergeven.
Eventuele nieuwe aanmeldingen voor een standplaats kunnen op een wachtlijst geplaatst worden. De
markt wordt elke zaterdag gehouden van 08.00 tot 12.30 uur.
Op de markt zijn inmiddels de volgende branches vertegenwoordigd: Kaas en zuivelproducten,
Aardappels/groente/fruit, Vis, Koek en banket, Bloemen en planten, Noten en zuidvruchten, Worst en
vleeswaren, Wenskaarten/feestartikelen/hobby artikelen,/puzzels, Kralen/sieraden/modeaccessoires,
Kleding, Nachtkleding en ondergoed, Woninginrichting en gordijnen, Beddengoed, Ritsen/garen/knopen.
Wethouder Agricola is blij dat er weer een volwaardige markt is in Nieuwleusen en dat de Grote Markt een
succesvolle locatie blijkt.

 

19 december: Foto's Kerstmarkt

In de rubriek 'foto's' nieuwe serie te bekijken van de Kerstmarkt 2011 Nieuwleusen.

 

 

 

 

 

 

17 december: Geslaagde Kerstmarkt !

Duizenden bezoekers hebben op zaterdagavond de Kerstmarkt in Nieuwleusen bezocht. Op de Grote Markt en de parkeerplaatsen van Plus Bakker en 't Witte Peerd stonden tientallen kraampjes uitgesteld. Het weer werkte op een perfecte manier mee en mede hierdoor werd het tot in de late uurtjes een zeer gezellige en geslaagde avond.

 

12 december: Meisje (14) overleden na ongeval

Maandagavond 12 december is een 14-jarig meisje uit Nieuwleusen, dat vanmorgen ernstig gewond is geraakt bij een verkeersongeval op de Hermelenweg (parallelweg A28), in het ziekenhuis overleden.

Zij reed vanmorgen in de richting Zwolle toen zij op haar fiets werd aangereden door een haar achteropkomende lijnbus. Die werd bestuurd door een 49-jarige man uit Meppel. Zij werd in ernstige toestand per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Naar het ongeval is een onderzoek ingesteld.

 

11 december: Man aangehouden

Man aangehouden voor belediging en bedreiging

Nieuwleusen – Op de Koningin Julianalaan werd zondagavond 11 december een 32-jarige man uit Nieuwleusen aangehouden en ingesloten voor belediging. De man reed op zijn fiets zonder de nodige verlichting. Hij werd door een politiemedewerker verzocht zijn verlichting aan te doen. Echter zonder resultaat. De politiemedewerker reed vervolgens weer achter hem aan. Toen hij naast de fietser reed, werd deze boos en begon te schreeuwen. Tijdens het uitschrijven van een bekeuring voor rijden zonder verlichting werd de man weer kwaad en beledigde en bedreigde hij de politiemedewerker. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

 

2 december: FNV-top in Dalfsen

 

 

Door toedoen van onze burgemeester Han Noten was de voltallige FNV-top afgelopen vrijdag en zaterdag in onze gemeente Dalfsen.

Vrijdag vanaf 17.00 uur kwam de FNV bijeen bij congrescentrum Mooi Rivier en 24 uur later kwam er een einde aan een constructief overleg tussen de verschillende bonden binnen de FNV. Om 19.00 uur volgde een persconferentie in het Dalfser gemeentehuis waar de beide verkenners met hun bevindingen en plannen naar buiten kwamen. Enkele weken geleden werden de verkenners, Herman Wijffels en Han Noten benaderd om de crisis binnen de FNV in kaart te brengen.

Binnen de FNV was verdeeldheid ontstaan over het pensioenakkoord. De twee grootste bonden Abvakabo en FNV Bondgenoten waren tegen het akkoord maar door instemming van de andere bonden werd het pensioenakkoord tenslotte wel getekend.

Han Noten (burgemeester Dalfsen) en Herman Wijffels, oud topman bij de Rabobank, SER voorzitter en informateur van het Balkenende kabinet en kopstuk binnen de CDA kregen de schone taak om verkennende werkzaamheden te verrichten.

Er zal in 2012 hard aan gewerkt worden binnen de FNV om medio volgend jaar met een nieuwe vakbeweging te komen. In die nieuwe bond zal geen plaats zijn voor de huidige voorzitter Agnes Jongerius en Henk van der Kolk van FNV bondgenoten.

foto's: © Marcel van Saltbommel

 

 

 

10 november: Vreemde kostgangers

In de Maranathakerk aan de v/d Grondenstraat waren afgelopen donderdagavond een aantal vreemde kostgangers. Gehuld in brandweerkledij met ademluchtmaskers waren de leden van korps Nieuwleusen op zoek naar slachtoffers die zich in de kerk ophielden. Er was een fictieve brand uitgebroken en aan de brandweer de taak om de dertig aanwezige personen veilig en snel naar buiten te loodsen.

 

 

10 november: Brandweer schenkt 2000 euro

Donderdagavond 10 november was er bij de brandweerkazerne van Nieuwleusen een feestje. Er werd maar liefst 2000 euro geschonken aan een vijftal goede doelen. De brandweer heeft dit bedrag bij elkaar gecollecteerd tijdens het verzamelen van het snoeihout voor het paasvuur. In het voorjaar werd het paasvuur later aangestoken in verband met de droge periode die Nederland in het voorjaar kende.

Elk doel kreeg een cheque overhandigd van 400 euro. Elke stichting/vereniging was aangenaam verrast met dit gulle gebaar en namen met veel plezier het geld in ontvangst.

De gekozen doelen van dit jaar zijn:

Stichting Motorrijders gaan voor gehandicapten Nieuwleusen

Taveno Nieuwleusen

Zorgcentrum De Hulstkampen Nieuwleusen

Club Oud brandweerleden Nieuwleusen

Stichting Twentsewens ambulance

 

7 november: Hittetraining voor ambtenaren

op de foto: v.l.n.r. Maurits von Martels, Herman Zwart en Klaas Agricola.

Maandag 7 november zijn een aantal medewerkers van de gemeente Dalfsen naar het brandweeroefencentrum in Wijster afgereisd om aan den lijve te ondervinden wat een brandweerman/vrouw ondervind tijdens hun optreden in hitte en nabij het vuur.

Het initiatief was afkomstig van preventie medewerker Jan Wittenberg die vergunning verleners, handhavers, twee wethouders, gemeentesecretaris en collega's van zijn afdeling zover wist te krijgen om zelf actief deel te nemen aan een hittetraining en een uitleg over het verloop van een brand.

 

 

2 november: Ongeval Rollecate N377

Woensdag 2 november zijn twee voertuigen beschadigd geraakt na een harde kop-staart aanrijding bij de rotonde Rollecate-Jagtlusterallee. Gelukkig liep niemand letsel op bij het ongeval. Wel moest een voertuig afgesleept worden door het bergingsbedrijf. De politie was aanwezig om de gegevens op papier te zetten en het verkeer te begeleiden.

 

28 oktober: Mega Piraten Festijn

Het achtste Mega Piraten Festijn in Nieuwleusen is vrijdagavond weer een groot succes geworden.

Mega Organisator en van oorsprong Nieuwleusenaar, Eddy Mensink heeft medegedeeld dat hij voor de laatste keer het circus heeft opgebouwd in zijn geboorteplaats.

Vele duizenden mensen waren vrijdagavond weer getuige van een scala aan artiesten die door Willy Oosterhuis geïntroduceerd werden bij de alom bekende 'DEURE'.

Binnenkort zijn de foto's van het evenement hier te zien !

 

25 oktober: Foto's Ladies Night

In de map 'foto's' kunt u de serie bekijken die Natasja gemaakt heeft tijdens de Ladies Night op woensdagavond 19 oktober jl.

 


Pagina 3 van 3
Banner
Banner

Copyright © Nieuwleusenonline.nl  Alle rechten voorbehouden 2011-2012 | Realisatie Webfra BV