Image1 Image2 Image3
  • Hits: 17035

  • Hits: 8833

  • Hits: 22925

  • Hits: 44613

  • Hits: 50277

  • Hits: 1994

16-05-14: Nieuwleusenaar gearresteerd

Lid No Surrender gearresteerd in drugszaak

ROTTERDAM -

Drie mannen zijn eerder deze week door de politie opgepakt in een onderzoek naar de export van de synthetische drug MDMA en versnijdingsmiddelen voor harddrugs. Een van de drie is lid van de motorclub No Surrender, aldus een woordvoerder van het Openbaar Minsterie.

Foto: TLG

Donderdag heeft de rechter-commissaris in Zwolle het voorarrest van het drietal (30, 45 en 48 jaar oud) met 2 weken verlengd. De aangehouden 'outlaw biker' komt uit Zwolle.

Het drugstransport waarmee het onderzoek begon, werd in november onderschept bij de ingang van de Kanaaltunnel russen Frankrijk en Engeland. Bij controle van een vrachtwagen vond de Britse douane een kilo MDMA en ruim 90 kilo versnijdingsmiddelen. De tassen met de contrabande waren verstopt tussen pallets met kunstmest. De chauffeur van de vrachtwagen, een 29-jarige Nederlander, is destijds aangehouden en zit nog steeds vast in Engeland, in afwachting van zijn proces.

Motorclubs

Bij doorzoeking van de woning en een bedrijfspand van de 30-jarige verdachte in Nieuwleusen (nabij Zwolle) vond de politie een revolver, munitie en twee gaspistolen. Justitie verdenkt deze man ook van een smokkelpoging van 10 kilo cocaïne naar Engeland, in 2012.

Leden van motorclubs duiken vaker op in drugszaken. Vorige maand zei de politie dat circa 80 procent van de haar bekende leden van omstreden motorclubs, zoals de Hells Angels, Satudarah en No Surrender, een strafblad heeft. Een kwart staat te boek als veelpleger, met meer dan tien strafbare feiten op hun kerfstok. De geregistreerde misdrijven variëren van lichtere feiten tot mishandeling, afpersing, drugshandel en erger, aldus de politie toen.

 

09-08-13: Nieuwleusenaar gewond

Dalfsen - Een 19-jarige motorrijder uit Nieuwleusen is vrijdagochtend 9 augustus in Dalfsen gewond geraakt nadat hij bij een verkeersongeval van zijn motor werd gelanceerd. De man is met onder meer een gebroken pols naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval gebeurde omstreeks kwart voor negen op de kruising van de Vlierhoekweg met de Vennebergweg en de Schaapskooiweg. Een 26-jarige automobilist uit Dalfsen wilde met zijn bedrijfsauto vanaf de Vennebergweg de kruising oprijden. Daarbij had hij de over de Schaapskooiweg naderende motorrijder kennelijk te laat opgemerkt. Bij het oprijden van de kruising botste de motorrijder in de linkerflank van de auto van de Dalfsenaar. Daarbij zou de motorrijder volgens getuigen van zijn motor zijn gelanceerd en ruim tien meter door de lucht zijn gevlogen om vervolgens tegen een lantaarnpaal tot stilstand te komen. De automobilist was met de schrik vrij gekomen. De politie doet nog onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval.

 

31-07-13: Dodelijk ongeval N377

Man overleden na verkeersongeval

Nieuwleusen - Woensdagmiddag 31 juli rond 17:00 uur is een 19-jarige automobilist uit Staphorst zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval op de N377. Later op de avond is hij aan zijn verwondingen overleden.

Komend vanuit de richting Balkbrug kwam het slachtoffer om onduidelijke reden op de andere weghelft terecht en botste frontaal op een touringcar, bestuurd door een 62-jarige man uit Laren(Gld.). Naar het ongeval wordt een onderzoek ingesteld.

 

25-07-13: Nieuwleusenaar aangehouden

Overlopen inbrekers na inbraak in boerderij aangehouden

Nieuwleusen - Donderdag 25 juli rond het middaguur zijn na een inbraak in een woonboerderij aan de Koedijk twee mannen uit Nieuwleusen (51) en Ommen (45) aangehouden.

Het tweetal werd door een buurtbewoner overlopen. Aanvankelijk ging de man uit Nieuwleusen er vandoor in zijn auto. Hij werd door buurtbewoners klemgereden en, in afwachting van de gealarmeerde politie, vastgehouden. De man uit Ommen vluchtte een maïsveld in tussen de Koedijk, de Meentjesweg en de Ebbenweg. Met behulp van een politiehelikopter en een diensthond kon de Ommenaar worden ingerekend. De boerderij was opengebroken; wat er gestolen is, is nog niet bekend. Beide mannen zijn ingesloten. Tegen hen wordt een onderzoek ingesteld.

 

20-06-13: Rijbewijs ingevorderd

Nieuwleusen - Een 51-jarige automobilist uit Beekbergen raakte donderdag 20 juni zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde en een eenzijdige aanrijding veroorzaakte.

Rijbewijs kwijt

Omstreeks 19.15 uur kreeg de politie melding van een eenzijdige aanrijding op de Jagtlusterallee in Nieuwleusen. Een 51-jarige automobilist uit Beekbergen verloor de controle over zijn voertuig en kwam tegen een muur tot stilstand. De veroorzaker wilde na de aanrijding wegrijden, maar een getuige wist de sleutels af te pakken. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis waar door een arts een bloedproef werd afgenomen. Het rijbewijs is ingevorderd.

 

17-06-13: Ongeval Stationsweg

Nieuwleusen - Op een kruising van de Van Marleweg met de Stationsweg in Nieuwleusen zijn maandagmiddag 17 juni twee automobilisten gewond geraakt.

Een 21-jarige man uit Dalfsen werd door de andere automobilist (20) uit Nieuwleusen over het hoofd gezien op de kruising. Beide auto’s kwamen door de botsing in de bermsloot terecht. De 21-jarige is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De andere man is naar de huisartsenpost gegaan om zich te laten behandelen.

 

14-05-13: 36 jarige Nieuwleusenaar aangehouden

Automobilist onder invloed

Nieuwleusen - Op 14 mei rond 02.00 uur, kreeg de politie melding van vreemd rijgedrag van een automobilist in Nieuwleusen. Alcohol bleek de oorzaak hiervan. Surveillerende agenten troffen de gesignaleerde auto aan op de Den Hulst. De bestuurder, een 36-jarige man uit Nieuwleusen, bleek onder invloed van alcohol. Ademanalyse wees 625 ugl uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

 

13-05-13: Met 720 ugl tegen bestelbus gereden

Automobilist onder invloed botst op geparkeerde auto

Nieuwleusen - Op 13 mei rond 23.15 uur, botste een 60-jarige man uit IJhorst op de Den Hulst met zijn auto tegen een geparkeerd voertuig. Hij bleek onder invloed van alcohol. De gewaarschuwde politie ontdekte dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Ademanalyse wees 720 ugl uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

 

 

09-05-13: Fietser gewond

Dalfsen - Op de Brinkweg in Dalfsen is donderdagmiddag 9 mei een 71-jarige fietser uit Nieuwleusen gewond geraakt na een botsing met een andere fietser.

De man reed met zijn vrouw over een fietspad van de Brinkweg en kwam bij een oprit in botsing met een 72-jarige fietser. De man uit Nieuwleusen is in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht en liep onder meer een hersenschudding en verwondingen aan zijn knie en schouder op. De andere fietser is bij de huisartsenpost onderzocht.

 


Pagina 1 van 7
Banner
Banner

Copyright © Nieuwleusenonline.nl  Alle rechten voorbehouden 2011-2012 | Realisatie Webfra BV