Image1 Image2 Image3
  • Hits: 17035

  • Hits: 8833

  • Hits: 22925

  • Hits: 44612

  • Hits: 50277

  • Hits: 1994

23 september: Plattelandstroonrede

Plattelandstroonrede

Boer'n, burgers en buutenluu ok dit joar muj net as de veurgaonde joar'n  de inmiddels verslett'n klomp'n nog mar een moal anhol'n. De economie zit nog vaste , het lek op een bulte koeiestront wat opedreugd is. Wie zitt'n in een glop moar er is ok goed neis.

De kipp'n van boer Harm jong er flink op los, de geite van boerin Klaassen hef nog nooit zo veule melk egeem.  En bij Klaassie van Jan Hakkie rolde gisteren net de tiende keutel in de beddestee. Die kiender bint later goed veur de belastingcent'n.  De varkens van boer Hannek liggen er dik gevretten en tevred'n bie.Dit gef dikke speklapp'n op het bord.

Moar er is nog een lichtpuntien in dieze donkere dag'n  en dat is de petreuliemlampe die kan in de oam'd een kwartiertien langer brand'n.De pries is een kwartien per liter ezakt, luu ik kappe er mit, mien vrouwe hef de eerappels opstoan. Bedankt veur oen aandacht, leve de pieper klunk het driemoal deur de zaal. Op zien olde , verroeste deurtrapper giet de Koning op huus an mit de troonrede achterop...

 

reageren:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


 

24 augustus: Dik voor mekaar show

Dik voor Mekaar

Het zingt en kan niet naar buiten kijken, ra ra wie is dat? Het antwoord dendert door de TV : het is de Zangeres zonder Raam. Ik schiet in de deuk en houdt me aan de stoel vast. Het zingt en het zit onder aan de wand. Ik houd het niet meer: dat zijn de Twee Plinten.

Dat is een mens met al het huidige slechte nieuws nodig, droge humor. Ik sta inmiddels voor de TV en wacht sidderend op de volgende mop, hier komt het. Het zingt en gaat omhoog: Liesbeth Lift. Mijn lachspieren schieten in de overuren. Het zingt en het is hondevoer:Ramses Chappy!

Mijn humeur schiet naar ongekende hoogtes. Als ik Bello roep komt mijn hond niet hoor ik droog uit de mond van meneer de Groot. Waarom niet is de tegenvraag: omdat ie Kees heet. Wat ben ik blij dat de TROS  oude beelden van Andre van Duin waaronder de Dik voor Mekaarshow uitzendt. Goede humor laat de zon nog weer even schijnen in deze donkere dagen!

 

reageren:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


 

31 maart: Dance Now

Dance now

Ik hang slaperig in de bank en kijk verveeld naar het programma Everybody dance Now op Rtl 4. Danste ik vroeger ook wel vroeg ik me af, ja zeker antwoordde ik mezelf . Ik danste de lampen bijna letterlijk van het plafond. Moest ik naar rechts dan stapte ik naar links, ging iedereen achteruit dan drentelde ik naar voren.

Ik stond voor de zoveelste keer mijn partner op de tenen , dit was het begin van het einde van mijn  dansloopbaan. De druppel die de emmer deed overlopen kwam uit het hartje van onze provinciale hoofdstad. Ik kreeg dansles van de firma Drent uit Zwolle van een oude,knorrige leraar.

De leszaal zat vol en ik ging met de Cha Cha wederom de fout in. Opeens stond de leraar voor me en greep me bij de armen. Het is zo simpel smaalde hij , ik help je. Mijn nek ontplofte, de benen stokten , ik kreeg het gevoel dat iedereen me uitlachte. In een oogwenk zag ik zijn glinsterende dansschoenen en deed een onverwachte stap naar voren. Een kreet slaakte door de menigte: D'r uit hoorde ik uit de mond van de hinkelende leraar. Weg was ik met een glimlach om mijn mond, ik danste naar Hasselt toe.Maar daarna nooit weer!

 

reageren:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


 

9 maart: Status Quo

Roll over Lay Down

Afgelopen weekend zaten we met oude kennissen uit Nieuwleusen gezellig over muziek te praten. Zij weten er net als ik veel van en opeens hadden het over Status Quo die binnenkort in Zwolle optreden.Ik vertelde dat wij erheen gaan en tot onze verrassing bleek dat zij ook kaarten bezitten. Het optreden wordt een spektakel omdat de band in de oude, originele bezetting komt.

Toen kwamen mijn maat en ik los Roll over Lay Down en de brand erin was eerder de kroegkreet van ons. Keken we nog dieper in het glas dan werd het al snel Roll over Lay Down we hebben altijd zin.De vele meiden die altijd bij ons zaten kreten dan altijd jullie zullen nooit de Domtoren in Utrecht op kunnen.

Waarom niet schreeuwden we altijd verhit terug: daar zijn jullie te dom voor kregen we als antwoord!Maakt niet uit binnenkort rollen en rocken we van ouds in Zwolle en ik weet dat Willem de uitgever van de Streek er ook rond springt. Ben benieuwd wat die nog uit zijn benen krijgt... Mijn vrouw en ik gaan in ieder geval deze avond weer eens lekker ouderwerts Down,Down!

 

reageren:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


 

23 februari:Strenge winter

Stenge winter

Nu maar denken dat er geen winter komt , wel  houdt je hart maar vast. Er zit nog wat aan te komen, het gevogelte spreekt. Piet Paulusma verwacht in januari nog een elfstedentocht.Hij krijgt gelijk omdat me het volgende overkwam.

In mijn schuur liggen een paar houten klompen op de plank,schoeisel wat nooit meer gedragen wordt. Nu betrapte ik de laatste dagen al een paar keer een tjilpende vogeltje die in de klomp zat. Als ik de schuur binnenstapte vloog het paniekerige beestje er snel uit.

Over mijn hoofd heen scheert het vervolgens naar buiten en gaat dan op de punt van mijn schuurdak tippelen. Ik pakte de klomp en tot mijn verbazing zag ik nestvulling , blijkbaar had het vogeltje zich op de winter voorbereid. Ik laat mijn gevleugelde vriend die nog regelmatig in de klomp  overnacht met rust. Maar  deze opvallende  vogelactie zegt me genoeg de winter is in aanntocht. Slijp de sneeuwschuiver maar alvast!

 

reageren:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


 


Pagina 1 van 6
Banner
Banner

Copyright © Nieuwleusenonline.nl  Alle rechten voorbehouden 2011-2012 | Realisatie Webfra BV