Image1 Image2 Image3
  • Hits: 16096

  • Hits: 8281

  • Hits: 22165

  • Hits: 43017

  • Hits: 48143

  • Hits: 1841

3 november: De wraak op Sinterklaas

De wraak op Sinterklaas

Theo ,theo jonge wat moet ik met jou aan. Bibberend stond ik voor Sinterklaas die zorgelijk in zijn grote boek keek. Waarom heb je de band van Mientien in het fietsenhok  leeg laten lopen? En de hond van je overburen in de kelder van de school vast geknoopt?  En de afval van Jopies snackbar bij de hoofdmeester in de tuin leeggegooid? Ik weet het niet Sinterklaas bibberde ik. Ik zal het nooit weer doen. Ik beloof het fluisterde ik met tranen in de ogen.

Streng kijken de Pieten en de Sint me aan,ik keek naar de grond en hoorde de kinderen in de klas stilletjes grinneken. Piet geef deze bengel 10 pepernoten meer krijgt hij niet. Bevend nam ik de pepernoten aan en sloop terug naar mijn bank in de klas. Die nacht sliep ik slecht en hoorde steeds de dreigende stem van de Sint. Verhip dacht ik opeens die stem ken ik. Dat was de stem van de hoofdmeester, daarom wist hij wat ik op school uitvreette.

Op Sinterklaasavond had ik mijn pakketje klaar, ik zette het bij de bovenmeester voor de deur, belde aan en rende snel weg. Op een afstand zag ik dat de leraar de deur opende naar links en rechts keek en het pakje mee in huis nam.  Even later smeet de tierende nep-sinterklaas de doos de straat weer in.

Een jaar later stond ik weer voor de Sint, die me gemeen aankeek maar iets remde hem af. Zo Theo je hebt dit jaar goed je best gedaan je hebt een leuk kado verdiend. Dat dacht ik ook fluisterde ik de Goedheiligman toe. Ik snapte er niks van ik had dit jaar nog meer uitgevreten dan het vorige. Vanaf dat moment had ik geen last meer van de beste Sint.

Op de laatste schooldag gaf ik de hoofdmeester een hand met de woorden:  de groeten van mijn sprinkhanen Sint!  Dus toch hoorde ik hem zeggen,dus toch jij ik dacht het al. Zwijgend zijn we uit elkaar gegaan, echte vrienden zijn we nooit geworden. Van mijn 10 sprinkhanen die in de lege doos zaten heb ik nooit meer wat van gehoord...

 

reageren:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


 

14 oktober: Kattegeluk

Kattegeluk

Nu bezit ik twee fietsen,bij de eerste doet alleen het achter en bij de tweede alleen het voorlicht. Ik moest in het donker op pad en dacht ik pak de fiets met de kapotte voorlamp.  Mijn medefietster mopperde al je weet al een hele tijd dat er een nieuwe lamp in moet . Ach wat snuifde ik geen politie te zien en pakken ze me dan klets ik mij er wel uit!

Een minuut later trapte ik er vrolijk op los en daalde een scherpe bocht in. Politie hoorde ik roepen, nog geen tien meter voor me naderde op een kruising een politiewagen. Als een dolle knalde ik met mijn fiets het voetpad op en vloog als een raket met fiets en al het Stolkpark van Hasselt in.

De politieauto stopte naast me , zoekt u wat hoorde ik, ja mijn kat antwoordde ik perplex!Die zat ik mijn fietstas en sprong net voor mijn fiets langs het park in. Oh kreeg ik te horen volgens mij doet je verlichting van de fiets niet. Hoe kom je erbij vatte ik dat was de kat die voor mijn lamp sprong. 80 euri denderde het door mijn hoofd dat is de boete als je verlichting het niet doet.

Moeten we helpen zoeken stelde de agent vriendelijk voor, nee hoor ik red me wel. Rijd nu maar door mopperde ik in mijn achterhoofd. Laat de man toch maar even zien dat zijn licht wel doet hoorde ik de andere dienstdoenende agent zeggen. Streper dacht ik , ik tilde de fiets op en draaide zwetend aan mijn voorwiel. Verhip de lamp brandde weer,goed weekend hoorde ik nog.  Ik wachtte nog een paar minuten en vervolgde mijn weg weer, de lamp zweeg weer in alle talen. Kattegeluk mijn lampje heeft waarschijnlijk ook 7 levens. Ik haal voorlopig nog geen nieuwe! Deze gebeurtenis is inmiddels verjaard, het is er eentje uit de oude doos.

 

reageren:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


 

3 september: Hasseltersinbeeld

Hasseltersinbeeld.nl

Er ploft een verzoekje bij me binnen of ik een keer aandacht wil besteden aan de fotowebsite Hasseltersinbeeld.nl.  Een leuke site met verrassende foto's waarvan ik begrijp dat het alleen Hasselters op de foto zet. Genemuiden en Nieuwleusen kennen ook een fotosite met alleen foto's van personen binnen de plaats erop.

Hasseltersinbeeld wijkt hiervan af want ik zie dat er ook foto's van de Gayparade opstaan. De site gaat met gemak de gemeentegrens over. Er staan zelfs euifeestfoto' van 2012 op met een foto die meer dan 1000 keer bekeken is. Het leuke is dat niemand weet wie er achter de site zit.

Dat zal ooit nog wel een keer bekend worden, het is geen commerciele site merk ik de foto's kun je zo van afhalen. Ik hoop dat ze in Hasselt nog veel jaren plezier van Hasseltersinbeeld zullen hebben. Fotograven is een beeldende kunst net als schrijven ik werk dan ook met veel plezier aan hun verzoekje mee. De eerste 100 foto's van euifeest 2013 zie ik staan er inmiddels alweer op.

Theo Luten


 

12 augustus: Modern fietsen

Modern fietsen

Ik fiets richting het plaatsje Kerkdorp net achter Kamperveen en zie twee oude mensen voor me fietsen. Ik was op de mountainbike en dacht effe inhalen. Dat lukte maar het ging opmerkelijk zeer moeizaam. Ik moest flink op de trappers maar uiteindelijk haalde ik ze in.Op dat moment voelde ik me Jopie Zoetemelk in zijn nadagen. Hoi groette ik de mensen vriendelijk en weg was ik dacht ik.

Een paar meter voor Kerkdorp hoorde ik een paar stemmen achter me. Ik keek achterom mijn mond viel open.De oudjes fietsten kwebbelend rustig tegen mijn achterwiel aan. Zo jochie moe hoorde ik de vrouw zeggen terwijl ze me passeerden. Het leek op dat moment dat ik de Alp 'Huez afgleed.

Dat was mijn eerste kennismaking met de elektrische fiets. DE oplossing voor mensen die moeizaam ter been zijn maar graag willen fietsen. Afgelopen zaterdag was ik in Zuidwolde op de fiets en peddelde richting Hoogeveen. Een fietser haalde me in en van de andere kant kwam een oudere vrouw aanpendelen.

Met hoge snelheid, op een haartje na knalde ze net niet tegen mijn inhaler op. Kiet uut schreeuwde de man, elektrische fiets schreeuwde de vrouw terug!  Fietspiraat galmde ik haar achterna, ze stak haar middenvinger op en reed door. Mensen goede vakantie nog!

 

reageren:   Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


 

26 juli: Zondagstof

Zondagstof

Een paar jaar geleden bezochten we op zondag een rommelmarkt in Meppel. Daar hoorden we dat er die dag koopzondag was.De markt stelde niet zo veel voor en voor we het in de gaten hadden wandelden we in de winkelstraat. Een vreemd gevoel  bekroop me ik denk dat is niet goed.Ik ben niet zo een heiligboontje maar winkelen op zondag dat hoort toch niet.

Wegwezen  hoorde ik me zeggen, als dit nu ook al op zondag moet. Een tijdje geleden waren we een week in de kop van Friesland. We kwamen op zondag aan , het weer was zo mooi dat we een paar uur later richting Franeker fietsten. Het was rustig in de stad maar opeens zagen we iemand met een vol boodschappenwagentje lopen.

De supermarkt was los, een half uur later reden we met een paar boodschappen naar onze vakantiebungalow. Die avond rees bij ons de vraag waarom gaan we op zondag wel op vakantie, kopen we wat in een supermarkt en bezoeken we wel een rommelmarkt.

Terwijl we ons geweten waarschuwt dat we niet naar een koopzondag moeten gaan?En ook nog eens blij zijn dat je in deze buurt merkt dat het nog zondag is? De twijfel wordt nog groter dat ik in een Friese boek las dat de zondag als rustdag door de kerk bedacht is. In het boek staat dat als je 1 dag in de week rust neemt is het ook goed?Zondagstof om over na te denken, u mag het zeggen.

 

reageren:   Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 


Pagina 2 van 6
Banner
Banner

Copyright © Nieuwleusenonline.nl  Alle rechten voorbehouden 2011-2012 | Realisatie Webfra BV