Image1 Image2 Image3
  • Hits: 16096

  • Hits: 8281

  • Hits: 22165

  • Hits: 43017

  • Hits: 48143

  • Hits: 1841

18 juni: Tong Poo

Denk je dat je ouder wordt dat je ook verstandiger wordt. Mooi niet afgelopen vrijdagavond zat ik in de veranda naar een oude karatefilm a la Rocky te kijken. Jean Claude van Damme nam wraak op de karatereus Tong Poo. Deze karatekid had Jeans broer in de ring op een gemene manier rechtstreeks de rolstoel ingeslagen.

In het wraakduel leek het voor van Damme dezelfde kant optegaan totdat het tij zoals altijd keerde en hij de reus Tong Poo de ring uitschopte. Met ene diepe karatetrap trapte ik op datzelfde moment meegesleept door de hitte van de stijd tegen de hardhouten tafelpoot voor me aan!

Een snerpende pijn krioelde dwars door mijn voet heen, mijn been stond in brand.Versuft keek ik in de ronde, voorzichtig ging ik in de benen. Terwijl van Damme als held toegejuichd werd strompelde ik op huis aan.Midden in de nacht zat ik met een dikke voet op de bank naar een herhaling van Goede Tijden, Slechte Tijden te kijken. Het leek dat mijn opgezwollen voet naar me knikte en meedeelde:  dit pas beter bij je! Tong Poo bedankt!

 

Voor meer verhalen  www.theoluten.tk


 

24 mei: Mighty Theo

Mighty Theo

Wat een belevenis de dartfinale van de Premier League of Darts in Londen.Michael van Gerwen ofwel Mighty Mick versloeg op indrukkende wijze de huidige wereldkampioen Phil Taylor. Hij won daar 180000 euri mee, het was kwart over 11 dat ik nog vol dartdrift de tv op mijn slaapkamer uitzette en in slaap viel.

Wat er die nacht gebeurde kwam ik de volgende dag al snel achter. Zo buurman ik kom je dartpijl even terugbrengen met de rekening van de loodgieter. De pijl zat dwars door mijn dakgoot heen. Nog geen tel later kwam een boze buurman mijn tweede pijl brengen: de rekening van de lekke autoband komt nog.

De derde pijl kwam een uur later, de laatste was blijven hangen in overgordijnen dwars door de raam van de overbuurvrouw heen. Ik vond het al zo vreemd dat mijn slaapkamerraam de ochtend na de wedstrijd wijd openstond. Mijn dartpijlen die op mijn nachtkastje stonden waren verdwenen. Mighty Theo schreeuwde een buurtkind me na. Totale schade 1800 euri....Mighty Mike bedankt!

reageren:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


 

12 april: Hotter than my daughter

Hotter than my daughter

Wezenloos zit ik op een bankje in het park en tuur al een geruime tijd de lucht in. Luten wat zit jij te turen hoor ik opeens. Een man komt met zijn hond aanlopen en gaat naast me zitten. Ik zit tv te kijken antwoord ik. Tv te kijken reageert de persoon, heb je je hoofd gestoot? Wel beste man ik zal het je uitleggen.

Wat ik nu zie is hetzelfde wat ik momemteel op de tv zie dat is niks dus.Want het is net als met de lucht en de wolken je kijkt in het luchtledige.Al jaren gebeurt er niets op de tv, alle programma's komen op hetzelfde neer. De soaps zijn allemaal dramatisch en met de zgn levensprogramma's worden mensen tot huilens toe op hun gevoel ingepraat. Discussies gaan altijd over geld en kun je niet zingen of dansen dan hoor je er niet meer bij.

Je kunt net zo goed in de lucht turen, dat is rustgevend en ook nog eens beter voor je ogen.Hoe schadelijk denk je dat die grootbeelden voor je ogen zijn. Mijn mening kreeg dezelfde avond een gevoelige tik. Is dat niet wat voor jou opperde ik tegen mijn vrouw terwijl we naar Hotter than my Daugther keken.

Ga naar de kapper kreeg ik als antwoord, even later zat ik op een bankje aan het Zwartewater. De man die ik in het park sprak zat naast me....een heupwiegende dame groette ons vriendelijk. Hotter than my Daugther zuchtten we allebei tegelijk en vlogen op huis aan. Eindelijk gebeurt er weer eens wat op de tv!

reageren:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


 

25 maart: Golden Oldies

Goldenoldies

Met veel plezier kijk ik naar het programma Goldenoldies van BNN. En dat niet alleen omdat de muziek mooi is maar vooral dat je meemaakt dat mensen tussen de 70 en 90 met veel plezier meeklappen en zingen.Nummers als We will Rock you van Queen en Roll over Lay Down van Status Quo worden na enkele zangsessies luidkeels meegezongen.

In eerste instantie dacht ik het zullen wel nummers van Vader Abraham zoals Het kleine Cafe in de Haven of de C-Klasse die aangeboden worden. Maar nee hoor zelfs een nummer van de populaire zangeres Adele wordt geoefend. Ik krijg het er niet in hoor je dan een oude dame van in de 90 mopperen, ik ben niet met de Engelse taal opgevoed. Dezelfde vrouw staat wel over een paar weken in theater Care  in Amsterdam te zingen.

En dan de levensverhalen die naar voren komen, een vrouw is driemaal getrouwd, de eerste twee keer met een man nu met een vrouw.Dan is er opeens een vrouw die spontaan in huilen uitbarst. Ik ben in de 80 uit ze , nog nooit gehuild en nu krijg ik het te pakken.Wat wel opvalt dat er meer oudere vrouwen dan mannen zijn. Maar goed dat is een feit waar wij mannen mee moeten leven. Goldenoldies...I love You!

voor meer verhalen kijk op   www.theoluten.tk


 

5 maart: De topbok van zwager Roelof

De topbok van zwager Roelof

Theo loop eens mee ik heb nu een bok die volledig mijn hart steelt. Ik kende  Roelofs verhalen inmiddels, hij had altijd het beste in alles. Zijn aardappels en groentes uit zijn vruchtbaar bemeste tuin waren altijd groter en smaakten altijd beter dan de rest. Zijn kippen legden gouden eieren, zijn haan ging bij hem op de schoot zitten als hij het kippenhok binnenwandelde.

Zijn konijnen stonden altijd in de top 10 bij de handelaren en nu had hij dus een topbok. We liepen het grasveld op en daar stond zijn wonderbok luid te bleren en te roppen aan een stuk touw die aan een stik zat. Ik vertouwde het loeder gelijk al niet, kijk eens wat een mak beest pochte mijn zwager. Wacht ik zal hem eens loslaten en toen gebeurde het...

De bok nam een sprong zo over een meterhoge heg heen en huppelde luid blerend de straat in. Het leek wel of het beest ons uitlachte, griept hem schreeuwde Roelof. Ie bin gek galmde ik terug dat biest is levensgevoarlijk. 2 tellen later vrat de bok de bloemen uit de buurvrouws tuin en moest het beest op dat moment ook nog een flink scheiten. De buurvrouw kwam schetterend naar buiten gerend!

Een tijdje later sprak ik Roelof op een verjaardagspartijtje, hoe is het met de bok opperde ik. Hij is fut vertelde hij met een stroeve glimlach.Weg hoe bedoel je , wel in dezelfde straat  heeft iemand een geit, mijn bok zag haar staan, snuffelde even met haar en is er niet meer bij weg te slaan. Inmiddels heeft hij haar ook al bij het jong...zunde van de bok zuchtte hij. Dus toch een topbok dacht ik nog....

reageren:   Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


 


Pagina 3 van 6
Banner
Banner

Copyright © Nieuwleusenonline.nl  Alle rechten voorbehouden 2011-2012 | Realisatie Webfra BV