Image1 Image2 Image3
  • Hits: 16096

  • Hits: 8281

  • Hits: 22165

  • Hits: 43017

  • Hits: 48143

  • Hits: 1841

10 februari: Verslapen in Staphorst

Verslapen in Staphorst

Wat me nu overkomen is , was me nog nooit gebeurd. Ik woon nu al pakweg 33 jaar in Hasselt en woonde daarvoor 5 jaar in Staphorst. In die 5 jaar versliep ik me nooit maar gisteravond was het raak. Ik had mijn schoonmoe op visite en bracht haar s-avonds om 7 uur naarhet verzorgingstehuis  Berghorst toe. Later die avond moesten we op visite in Staphorst daarom bleven we zolang bij moe.

Maar goed vrijdagavond is altijd mijn slaapuurtje- avond, na een week van vroeg op vind ik dat zalig. Ik zat bij schoonmoe op de bank en kon niet wakker blijven. In de kamer was het zoals zo vaak bij oudere mensen bloedjeheet en mijn ogen tukten toe.

Mijn vrouw zag het aankomen en kende mijn vrijdagavondslaapprobleem. Ga even op de bank slapen opperde ze want ik ken je slaap je nu niet dan slaap je straks bij de visite. Mijn oren tolden aan mijn hoofd dat was mijn kans. Nog geen tel later sliep ik als doornroosje en was totaal weg. Om 10 uur werd ik van schrik wakker en keek suf de kamer in. Zag ik daar tot mijn grote schrik mijn schoonmoe en mijn vrouw dikke bomen doorzagen.

Een kwartier later zaten we bij de visite, fris en wel. Hoe komen jullie zo laat kreeg ik te horen. Dat zijn de mysteries van het leven gaapte ik en nam een slok bier....verslapen in Staphorst, ben gek zal dit hen vertellen…

reageren:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

21 januari: Museum Palthehof

Oproep museum Palthehof

Net aan het eind van vorig jaar bezochten mijn buurman en ik het museum Palthehof omdat daar een platententoonstelling was. Hier liepen een moeder en een zoon die belangstelling toonden voor een album van Queen. Als ik hem dubbel bezit krijg je hem van mij, doe je mijn telefoonnummer maar zei ik tegen de jongen. Zo geronnen, zo gesponnen ik een week later de zolder op en jawel in de laatste stapel trof ik de album twee keer aan. Ik wil de jongen bellen maar ben zijn 06-nummer kwijt. Hun naam is Willems maar ben er ook na het inschakelen van Jan Beltman nog steeds niet achter wie die mensen zijn. Vandaar mijn oproep, jongen reageer op mijn onderstaande emailadres zodat we dit kunnen afronden.

We zaten nog even bij de vrijwilligers van de museum aan tafel te kletsebetsen en ze vertelden vol trots dat ze de 1000ste lid ingeschreven hadden. Maar ze vertelden ook dat ze wel wilden uitbreiden maar dat het geld er niet is. Moet geen probleem zijn zei ik opeens schenkt ieder lid eenmalig 100 euri dan heb je een ton daar kun je wat mee! Dit klinkt simpel maar moet overdenkbaar zijn. Wie weet wat hier uitkomt.

reageren:   Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


 

24 december 2012: Kerstbool

Kerstbool

Het was de tweede kerstavond 1966 toen ik triest en alleen op mijn koude slaapkamer zat.Gestraft voor een zaak die ik de naam kerstbool geef. In die tijd was deze mix van vruchten een happening en met grote uitzondering kreeg je een glaasje bool. De huidige jeugd kent deze naam niet eens gelukkig de ouderen nog wel.

Ik wist dat een schaal bool in de kelder stond en ik kreeg zo een trek dat ik het niet laten kon. Heel zachtjes sloop ik de gang in en opende de kelderdeur. Mijn begeerte was zo groot dat ik het knarsen van de scharnieren niet hoorde. Ik stak mijn hand in de pot en propte de lekkere vruchtjes in mijn mond. Het sap wandelde over mijn kin.

Opeens voelde ik een hand in mijn nek en een schop onder mijn kont.Naar je slaapkamer hoorde ik en waag het niet naar onderen te komen. Toen ik het koud kreeg ben ik maar onder de dekens gekropen.  Het gekke was ik voelde me helemaal niet schuldig. Midden in de nacht werd ik wakker, ik hoorde de kreten oh,oh,oh en ik dacht bool,bool,bool . S-morgens stond een schaaltje met bool op mijn nachtkastje van de goede kerstman waarschijnlijk.

Lezers goede feestdagen nog...

voor meer verhalen   www.theoluten.tk


 

Crisiscreativiteit

Crisiscreativiteit

Deze crisisperiode kan ook een uitdaging zijn om zo creatief te worden zodat je huishoudportemonnee geen jeuk krijgt. Tjonge...wat een zin, een crisiszin, ik haalde net mengsmering voor mijn oude solex op.  Vroeger had je 5 liter voor 2 euro, nu was ik voor 4 liter  8 euro en 2 cent kwijt!

De 2 cent was mijn eerste winst van vandaag, het bedrag werd naar onderen afgerond. 8 euro dacht hoe bespaar ik dat. Heel simpel met 4 biertjes minder in de kroeg wordt het geheel dragelijk. Ik fietste op huis aan en zag daar de buurmannen staan. Even de boel opdraaien dacht ik.

8 euri kreunde ik voor 4 liter benzine, de crisis begint zwaar te worden. Wat kreeg ik als antwoord:  ik zat net lekker in de zon en realiseerde me opeens dat het voor mij altijd wel crisis mag zijn! Niet werken, genieten van het mooie weer. Het zal mij niet gezien, hoe maak ik van 1 eurocent 5, dat is de vraag. Lezers reageer met ideeen hierover, ik kom hier dan op terug!

reageren: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

7 maart: Kwartien

Kwartien

Theo haal even een pakje Camel veur oen va , goed moe ik gao al.Met een gulden in mijn broekzak rende ik naar de sigarettenautomaat op de hoek. Ik drukte het muntstuk de gleuf in , een tel later huppelde ik weer op huis aan. Ik maakte mijn pa blij maar dat was van korte duur.

Waor hei dat kwartie e laot'n hoorde ik galmen , kwartien opperde ik dat zit toch op het pakkien eplakt. Een pakje sigaretten kostte 45 jaar geleden 75 cent, je moest een gulden in de automaat gooien. Het teruggeld zat standaard op de pakjes geplakt.Ik was de 25 cent verleur'n.

Dat voelde ik 14 dagen later aan mjn gat nog maar uiteindelijk bracht met dit kwartien goud. Ik schreeuwde naor mien va eigen schuld, mui maor niet rook'n. Ak oe zie mit un sigarette breek ik al oen bott'n was zien antwoord. Daardoor rookte ik noot, nu kost een pakje al 1300 cent,52 kwarties dus...het oom Dagobertgeluksdubbeltje is mijn verloren kwartje!

reageren: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 


Pagina 4 van 6
Banner
Banner

Copyright © Nieuwleusenonline.nl  Alle rechten voorbehouden 2011-2012 | Realisatie Webfra BV