Image1 Image2 Image3
  • Hits: 16096

  • Hits: 8281

  • Hits: 22165

  • Hits: 43017

  • Hits: 48143

  • Hits: 1841

14 februari: Keizersrace

Keizersrace

Ik was, bleef en ben nog steeds een snelle sprinter op de schaats. Mijn winnaarsbloed tintelde toen ik aan de start stond van de legendarische Keizersrace op de Keizergracht in Amsterdam. Deze eremetaal mis ik nog in mijn metershoge prijzenkast. Ik hoorde de toeter gaan en weg was ik. Mjn tegenstander schaatste in mijn schaduw mee.

Aangemoedigd door duizenden Amsterdammers kookte ik als nooit te voren.Theo, het is Winter in Amsterdam schreeuwden Rene en Natasja Froger me  met hun duimen omhoog na.Ik sidderde ik zat in de finale , ik kreeg alleen last van hete voeten. Mijn tenen jeukten.

Vlak voor de finale zong Dries Roelvink en voor Theo nog een maal Troelala. De laatste startsignaal klonk maar ik kwam tot mijn schrote schrik niet vooruit. Door mijn hete voeten smolten de schaatsen in het ijs vast, ik slaakt een kreet wat door de gracht galmde. Ik verbrandde mijn voeten aan de kachel thuis waar ze de hele koude winterperiode al op rusten...een winterdroom had me te pakken. Leve de Lente!

reageren:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

4 februari: Twee ijsberen

Twee ijsberen

We krijgen geen winter meer en van mij hoeft het ook niet meer hoorde ik de man begin vorige week zeggen. Wat klets je man reageerde ik doe de krant maar vast onder je hemd.Dat deden mensen eerder als ze op de fiets de kou ingingen. Ik voorspel nog een langere vorstperiode.

Hoe kom je erbij galmde het in de  lucht, de zon wordt alweer sterker en je hoort de vogels alweer fluiten. Fout reageerde ik dat zijn de gakkende ganzen die het land uivliegen omdat zij de kou al voelen aankomen.De beste man werd steeds kwader, ik maakte meer winters dan jou mee, snotneus.

Wat een druktemaker dacht ik, ik zal hem. Ik zag gisteren twee ijsberen bij de tennisbaan staan fantaseerde ik in een opwelling.Dat zegt toch genoeg meesmuilde ik , je hebt geen verstand van het weer en bent ook nog eens niet goed snik krijste de wegfietsende man.

Dezelfde avond vernam ik dat de winter er aankomt, de twee ijsberen zijn inmiddels lid van de plaatselijke tennisvereniging geworden. Dat belooft nog wat! Ik voorspel zelfs nog een elfstedentocht.

reageren:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

29 januari: Yoga Kramer

Yoga Kramer

Ik stond een paar weken geleden in een boekenzaak in Zwolle waar een boek over yoga in de opruiming lag. Dat is wat voor mij, dacht, yoga is goed voor het lichaam en de geest las ik op de eerste pagina.Ontspanning dor inspanning, kom er maar eens op. Het was ook goed voor Kramer en Kemkers geweest dan was de 10 kilometer op goudkoers verlopen.

Hier komt het verhaal, vlak voor de laatste ritten van de 10 kilometer deed ik  even snel een yoga-oefening. Je denkt dan eerst aan je voeten, dat ze warm worden. Vervolgens deel je de warmte over je hele lichaam. Je gelooft het of niet maar het werkt. Het is een kwestie van oefenen maar oefening brengt rust.

In dit geval net even teveel want na een half uur werd ik wakker, wat bleek ik miste de rit van Kramer. Versuft kwam ik erachter dat hij gediskwalificeerd was . Waorumme ei me niet wakker emaakt kreis'n ik naar de vrouw. Ie sloap'n toch altied was haar weerwoord. Half Nederland zag de rit en ik lag te maffen.

Yoga Kramer dacht ik op dat moment,  hij heeft niks en ik stond onder spanning omdat ik zijn wedstrijd miste....weg yoga resultaat, het boek staat inmiddels diep weggeborgen in de boekenkast.Misschien stuur ik hem wel naar Kramer en Kemkers....

reageren:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

13 januari: Theo in Amsterdam

Elke eerste normale zaterdag in het jaar gaan een kennis en ik een paar uurtjes

naar Amsterdam. We pakken de trein en rond 2 uur wandelen we de mooie hoofdstad

binnen. Toeristische atracties zat je raakt er nooit uitgekeken. Tegen zessen

eten we wat en we belanden uiteindelijk altijd in de kroeg Old Sailor.

Waar we blijven hangen tot een uur of 10 en gaan dan weer richting Centraal

Station. Overal word je voor zakkenrollers gewaarschuwd en ik ben altijd zuinig

op mijn gsm, portemonnee en jawel mijn al jaren oude digitale camera. We zaten

aan een tafeltje bij het raam toen er opeens Engelsen bij ons kwamen zitten. We

hadden een leuk gesprek en klonken op het leven. Ik haalde nog wat laatste bier

op en de Engelsen bleek achteraf liepen achter me aan.

Ik stond aan de bar en voelde wat aan mijn jas trekken. Ik pakte de glazen bier en liep naar ons plekje.

Mijn reisgenoot zat alleen aan tafel, ik voelde nattigheid , ik greep in mijn jaszak maar het leed was geschied.

Mijn camera was verdwenen net als de Engelsen. Ik was letterlijk gerold voor de eerste keer in al die jaren dat ik

naar Amsterdam ga. Engelsen bedankt, ik leerde mijn les de volgende keer neem ik

een bankkluis mee, want dat we weer gaan is zeker!

reageren:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

29 december: Kippen van ome Jan

De dronken kippen van ome Jan

Als je 50 bent en terugkijkt op de belevenissen van je oudejaarsnachten komen er veel herinneringen naar boven. Op jonge leeftijd sleepte ik wat af , boerenwagens trokken we stiekum van de erven af. Tot diep in de nacht drukten we de volle karren door de kern van Nieuwleusen vol met tuinbanken, los zittende vlaggemasten, buitenstaande prullebakken, zelfs konijnenhokken etc.  Kou kenden we niet , plezier wel.

Zakken met vuurwerk knalde ik af, bakken met geld vloog de lucht in,  tijdens het slepen knalden we ook nog een grote hoeveelheid knallers de lucht in. Gillende keukenmeiden achtervolgden ons om vervolgens uiteen te spatten. Geen puttedeksel was veilig op dat moment.

Later werd dat anders, toen gingen we niet meer knallen,slepen maar gingen we bieren. Bij mijn ome Jan uit Nieuwleusen maakte ik wat mee wat ik nooit meer vergeet. Hij had voor de gein champagne in de waterbak van zijn kippen gedaan. De beesten kakelden die nacht als ooit te voren, het leek of ze de polonaise in de ren deden.

De haan voorop en de kippen er achteraan, een week later wachelden ze nog in het hok. De beestjes waren een week aan de schijt...eiers leggen was er even niet bij. Hoe ik dit alles weet, ik was getuige.  Want ik stond op het hoogtepunt van de kippenpolonaise  achter het hok mijn schoenen vol te zeiken...ietwat te veel Bachus gehad... mensen goede jaarwisseling nog!

reageren  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


 


Pagina 5 van 6
Banner
Banner

Copyright © Nieuwleusenonline.nl  Alle rechten voorbehouden 2011-2012 | Realisatie Webfra BV